Oulun suurlähetystö

Kulttuuri-Oulu

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta. Oulu on päättänyt olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Olemme myös rohkeiden ja villien ideoiden koti, jossa voi nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista.

Oulu on Pohjois-Euroopan eläväinen valopilkku, jonka kekseliäät ihmiset katsovat rohkeasti tulevaisuuteen. Siksi Oulu on vahva kandidaatti Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

Meidät tunnetaan rohkeudestamme toteuttaa villejä ideoita – parhaina taidonnäytteinä myyntipuheet avannossa ja ilmakitaransoiton MM-kisat. Mutta on täällä paljon muutakin! Oulu on houkutteleva kulttuurikaupunki, jossa voit nauttia monenlaisista isomman ja pienemmän yleisön taidetapahtumista ja festareista musiikin, elokuvan ja monen muun kulttuurin saroilla.

Kenties kaunein kesäkaupunni

Laajan kulttuuritarjonnan lisäksi löydät Oulusta paljon tekemistä – olitpa sitten matkalla perheinesi, pariskuntana, kaveriporukalla tai yksin. Kutsuvia ja kauniita rantoja löytyy jokien ja järvien rannoilta sekä kirsikkana kakun päällä Nallikari, yksi suomen pisimmistä hiekkarannoista.

Lapsiperheen kannattaa suunnata kulkunsa tiedekeskus Tietomaahan tai keskustan kupeessa olevaan, upeaan Hupisaarten leikkipuistoon siinä missä pariskunnalle voi suositella teatteri- ja ravintolatarjontaan tutustumista.

Suosittelemme vierailemaan Oulussa kesällä! Pääset Ouluun nopeasti junalla ja bussilla mistä päin Suomea tahansa tai esimerkiksi lentäen 50 minuutissa Helsingistä tai Tukholmasta tunnissa ja vartissa. Lisätietoa Oulusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista matkailijalle löydät Visit Oulusta!

Valtakunnallinen tiernapoikakilpailu 16.-17.11.

Kaikille avoin tiernapoikakilpailu käydään rehdissä joulutunnelmassa. Säilytetään ja kehitetään elävää tiernapoikaperinnettä!

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Lapset, nuoret ja aikuiset kokevat elokuvan eri tavoilla. Marraskuussa fokus on lapsissa, kun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali rantautuu Ouluun 18.–24. marraskuuta.

Lumo-valofestivaali

Huikea, häikäisevä Lumo-valofestivaali ilahduttaa oululaisia jo seitsemännen kerran 22.–24. marraskuuta.

Juhlitaan Suomen itsenäisyyttä yhdessä 5.-6.12.

Itsenäisyyspäivän juhlaohjelma Oulussa:
www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva

Tiernatori 13.-22.12.

Rotuaarin aukiolle raikkaaseen ulkoilmaan tapahtumineen ja somistuksineen levittäytyvä tori tuo joulun Oulun ytimeen.

Oulun juhlaviikot 2020

Elokuu on Oulussa yhtä juhlaa! Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin kokonaisuus, johon kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat.

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Oletko jo virittänyt ilmakitarasi vai aiotko vain mennä katsomaan, kun Air Guitar World Championships eli Ilmakitaransoiton MM-kisat rantautuu Ouluun 19.–21.8.2020?

Polar Bear Pitching

Polar Bear Pitching helps you crystallize your message. The stage could not be any cooler, and we mean literally: a hole cut through the ice in the frozen Baltic Sea.

Refresh your business, body and mind. Join our after swim activities, world class workshops and inspiring talks.

The event takes place March 12th 2020 in Oulu, Finland.

Oulun Musiikkijuhlat

Monialainen talvinen kaupunkifestivaali järjestetään 30. kerran. Luvassa on klassisen musiikin konsertteja, laaja-alaista rytmi- ja kansanmusiikkia sekä tanssiteoksia ja nykysirkusesityksiä.

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa