Oulun suurlähetystö

Kulttuuri-Oulu

Kulttuuri-ilmastonmuutos alkaa Oulusta. Oulu on päättänyt olla vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Olemme myös rohkeiden ja villien ideoiden koti, jossa voi nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista.

Oulu on Pohjois-Euroopan eläväinen valopilkku, jonka kekseliäät ihmiset katsovat rohkeasti tulevaisuuteen. Siksi Oulu on vahva kandidaatti Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026.

Meidät tunnetaan rohkeudestamme toteuttaa villejä ideoita – parhaina taidonnäytteinä myyntipuheet avannossa ja ilmakitaransoiton MM-kisat. Mutta on täällä paljon muutakin! Oulu on houkutteleva kulttuurikaupunki, jossa voit nauttia monenlaisista isomman ja pienemmän yleisön taidetapahtumista ja festareista musiikin, elokuvan ja monen muun kulttuurin saroilla.

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Oletko jo virittänyt ilmakitarasi vai aiotko vain mennä katsomaan, kun Air Guitar World Championships eli Ilmakitaransoiton MM-kisat rantautuu Ouluun 21.–23. elokuuta?

Kenties kaunein kesäkaupunni

Laajan kulttuuritarjonnan lisäksi löydät Oulusta paljon tekemistä – olitpa sitten matkalla perheinesi, pariskuntana, kaveriporukalla tai yksin. Kutsuvia ja kauniita rantoja löytyy jokien ja järvien rannoilta sekä kirsikkana kakun päällä Nallikari, yksi suomen pisimmistä hiekkarannoista.

Lapsiperheen kannattaa suunnata kulkunsa tiedekeskus Tietomaahan tai keskustan kupeessa olevaan, upeaan Hupisaarten leikkipuistoon siinä missä pariskunnalle voi suositella teatteri- ja ravintolatarjontaan tutustumista.

Suositteleme vierailemaan Oulussa jo tänä kesänä! Pääset Ouluun nopeasti junalla ja bussilla mistä päin Suomea tahansa tai esimerkiksi lentäen 50 minuutissa Helsingistä tai Tukholmasta tunnissa ja vartissa. Lisätietoa Oulusta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista matkailijalle löydät Visit Oulusta!

Hollilava 26.6.–15.8.

Vapaalava Hollihaan puistossa 26.6.–15.8.2019. Haluatko soittaa keikan, lausuja runoja tai järjestää pienen yhteisöllisen tapahtuman kesäisessä puistossa?

Puistopiknikit

Puistopiknikit ihastuttavat Oulun kaupunkikuvaa jälleen kesä–elokuussa. Puistopiknikit ovat kaikille avoimia maksuttomia hyvänmielen tapahtumia.

Oulun juhlaviikot

Elokuu on Oulussa yhtä juhlaa! Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin kokonaisuus, johon kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Oulun Muusajuhlat, Oulun Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit sekä Ilmakitaransoiton MM-kisat.

Hässäkkä-päivät 5.–6.7.

Uusi vuosi, uudet Hässäkät! Paskakaupunni ry järjestää tänä vuonna kaiken kansan iloksi Hässäkkä-Päivät Oulussa 5.–6. heinäkuuta.

Uleåborg Festival of Psychedelia

Viidettä kertaa järjestettävä UFOP palaa entistä parempana! 12.–13. heinäkuuta. Tukikohdalla järjestettävä festivaali palaa Oulun kesään kolmen lavan ja 23 esiintyjän voimin!

Oulun Taiteiden Yö

Oulun Taiteiden Yö esittelee laajasti Oulun ja Oulun seudun kulttuuritoimintaa ja taiteilijoita. Tapahtuma järjestetään torstaina 15. elokuuta.

Oulun taiteiden yö esittelee laajasti Oulun ja Oulun seudun kulttuuritoimintaa ja taiteilijoita. Oulun taiteiden yö ry on vapaiden kulttuuritoimijoiden yhteistyöverkosto, joka koordinoi tapahtuman sekä vastaa sen tiedotuksesta ja markkinoinnista.

Oulun Musiikkivideo­festivaalit

Audiovisuaalisen kulttuurin ja kotimaisen musiikkivideon juhlaa. Ennakkoluulotonta edelläkävijyyttä ja pohjoista outoutta 22.–25. elokuuta.

The Irish Festival of Oulu

Tiedätkö missä järjestetään maailman pohjoisimmat irkkufestarit? No tietenkin Oulussa! Syksyllä järjestettävä festari saapuu Ouluun jo 14. kerran!

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Lapset, nuoret ja aikuiset kokevat elokuvan eri tavoilla. Marraskuussa fokus on lapsissa, kun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali rantautuu Ouluun 18.–24. marraskuuta.

Lumo-valofestivaali

Huikea, häikäisevä Lumo-valofestivaali ilahduttaa oululaisia jo seitsemännen kerran 22.–24. marraskuuta.

Monipuolinen kulttuurin keskus

Kokosimme joukon kuvia osoittamaan, että Oulu on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Löydät täältä tapahtumia ja aktiviteettaja moneen makuun.

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa