Oulun suurlähetystö

Oulu Campus

Oulu tarjoaa korkeakouluopiskelijalle kaiken: monitieteisen kattauksen opiskelumahdollisuuksia Oulun yliopistossa ja Oulun ammattikorkeakoulussa. Ensi vuodesta alkaen 20 000 opiskelijaa yhteen kokoava Oulu Campus Linnanmaa kätkee sisälleen monitieteisen yhteisön, tiukkaa tiedettä ja laajan kirjon yrityselämää. Elämästä nauttimista ei silti tarvitse unohtaa – siitä pitävät huolen lukuisat aine- ja harrastejärjestöt.

Uniikkia opiskelijakulttuuria

Tiukan tieteen ja monitieteisen opiskelun lisäksi kattava valikoima aine- ja harrastejärjestöjä takaa alustan runsaalle, elämänmakuiselle ja jännittävälle opiskelijakulttuurille. Yhteisiä ja kaikkia opiskelijoita koskevia tapahtumia on runsaasti, mutta eri järjestöiltä löytyy monia omiakin tapahtumia, opiskelitpa tekniikkaa, luonnontieteitä, kulttuurialaa tai mitä tahansa niiden väliltä.

Sykkelit ja 600 kilometriä pyöräbaanaa

Tiesitkö, että moni oululainen vinttaa pyörällä töihin ja harrastuksiin kesät talvet? Se on mahdollista, koska täältä löytyy 600 kilometrin pyörätieverkosto, jota pidetään aina hyvässä kunnossa.

Tänä kesänä Oulu ottaa Helsingistä mallia ja tuo kaupunkilaisille 600 Sykkeliä eli kaupunkipyörää vuokrattavaksi.

Niin edullista asumista, ettei meinaa uskoa todeksi

Oululainen opiskelija asuu huomattavasti laadukkaammin ja edullisemmin kuin Helsingin-serkkunsa. Syitä löytyy kaksi. Asuminen Oulussa on ylipäätään huomattavasti edullisempaa kuin pääkaupunkiseudulla – täällä kodin ostaja saa tuplaneliöt samalla rahalla Helsinkiin verrattuna.

Lisäksi oululaista opiskelija-asumista varten syntyneet Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntoyhdistys PSOAS ja Otokylä Ry pitävät osaltaan huolen siitä, että oululaisella opiskelijalla rahaa elämiseen jää enemmän kuin opiskelijoilla muissa samankokoisissa kaupungeissa.

Alle tunti stadiin!

Helsingistä lentää Ouluun, Suomen toiseksi suurimmalle lentokentälle, alle 50 minuutissa. Myös juna ja bussit kuljettavat tiheällä aikataululla – eli vaikka kilometrejä Oulun ja pääkaupunkiseudun tai vaikkapa Oulun ja Tampereenkin välille kertyy, liikenneyhteydet Ouluun ovat kattavat joka puolelta Suomea.

Unelmakaupunki opiskella

Oulu on opiskelijalle kaupunki, joka tarjoaa urbaania kulttuuria, korkeatasoista korkeakouluopetusta yhteisöllisessä ilmapiirissä, hyvät palvelut ja laadukasta sekä edullista asumista – ja vieläpä luonnon helmassa.

Tälle sivustolle olemme koonneet tarinoita myös opiskelijoiden itsensä kertomana!

Sisustus- ja remonttiohjelmat sysäsivät opiskelemaan rakennusarkkitehdiksi

Eerika Kihlström opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa rakennusarkkitehdiksi. Eerikan kiinnostus kodin remonttihommiin heräsi jo lapsuudessa. Pintaremonttiin ja sisustukseen keskittyvät televisio-ohjelmat olivat Eerikan suosiossa jo ala-asteella. Eerika on aina tykännyt auttaa kodin pienissä rakennus- ja remontointitöissä, mutta rakennusarkkitehtina työskentelevä isä ei koskaan tuputtanut uraansa tyttärelleen.

Urheilussa kokonaisuus ratkaisee

Huippu-urheilun ja yliopisto-opintojen yhdistäminen onnistuu suunnitelmallisuudella ja kovalla työllä. Lääketieteen opinnoista on ollut painonnostajalle konkreettista hyötyä.

Koneet ja laitteet inspiroivat tulevaa konetekniikan insinööriä

Aleksi Pernu on toisen vuoden kone- ja tuotantotekniikan opiskelija Oulun ammattikorkeakoulussa. Koneet ja laitteet ovat aina kiinnostaneet Aleksia sekä se, kuinka ne rakennetaan ja kuinka niitä voi tuottaa ja parantaa. Omat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ohjasivat Aleksin alalle.

If you love northern nature, true winters and a peaceful environment, Oulu is for you

My name is Daniel Uher. I come from a small village called Vojkovice in the Czech Republic and I finished my Bachelor’s degree in Biomedical technology at the Brno University of Technology. Currently, I am pursuing a Master’s degree in Biomedical engineering focused on signal processing. However, this time the degree program takes place 2200 kilometers north of my hometown – and coming here has probably the best decision I have ever made.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu tekee pohjoisen menestyjiä ja huomisen hyvinvointia. Onnistumme, sillä kokeilemme rohkeasti uutta, haastamme oppimaan ja ylittämään itsemme joka päivä. Oamkissa kukaan ei jää yksin, vaan teemme yhdessä työtä menestyksen eteen. Uskomme unelmiin ja toteutamme niitä! Tarjoamme monipuolisen ja tulevaisuuteen tähtäävän koulutuksen kuudelta eri alalta. Tule mukaan yli 9000 opiskelijan yhteisöön! #luotaitseesi

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiede- ja innovaatioyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Se tarkoittaa sinnikkyyttä, kekseliäisyyttä ja yhteistyötä. Tällä asenteella Oulun yliopistosta on tullut monitieteinen uuden teknologian, terveyden, kulttuurin, ympäristön ja arktisten olosuhteiden asiantuntija. Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Oulun on opiskelijan paratiisi

Alla olevien kuvien avulla pääset fiilistelemään lisää Oulusta opiskelijan näkökulmasta. Tiukan tieteen ja hyvän opetuksen lisäksi nautit opiskelijaelämästä takuulla myös vapaa-ajalla!

Haluatko tietää lisää

Seuraa meitä myös somessa